Exogene Ketonen

 In Blog

Exogene ketonen is een relatief nieuw begrip en ik krijg veel vragen over de werking. Daarom hier een kleine toelichting.

Met behulp van exogene ketonen wordt het ketonen level in het bloed omhoog gebracht. Ketonen zijn stoffen die normaal gesproken vrij komen als je in een vetverbranding (ketose) zit.

Er zijn veel voordelen van verhoogde ketonen levels in het bloed. Deze voordelen ervaar je na het innemen van de exogenen ketonen veelal binnen één uur.

Over het algemeen voelen mensen zich veel beter en lekkerder in hun vel.

De meest voorkomende voordelen zijn:

*meer energie

*minder trek/honger, geen cravings (snaaineigingen)

*verbeterd humeur

*betere focus

*minder stress

*verbetering van de slaap

*betere huid, haar en nagels

 

Hoe kan het dat ketonen voor zoveel voordelen zorgen?

Ketonen kan je zien als kleine energiemoleculen die elke cel van je lichaam kan gebruiken. Cellen en daarmee het lichaam kunnen hierdoor beter functioneren. Je voelt meer energie!

Waarom heb ik minder snaaineigingen wanneer ik een hoger ketonenlevel in mijn bloed heb?

Bij veel mensen is de stofwisseling verstoord door veel “slecht”, koolhydraatrijke voeding. Hierdoor ontstaan er veel insuline schommelingen. Veel mensen voelen zich hierdoor na een maaltijd moe en futloos. Door hogere ketonen levels in je bloed schommelen de suiker- en de insuline-spiegel minder waardoor je minder trek hebt.

Daarbij zorgen ketonen ook voor goede energie richting de hersenen waardoor er minder stress ervaren wordt en men een betere, diepere slaap ervaart.

Wil jij deze voordelen van de ketonen ook eens ervaren? Er zijn proefpakketjes van 5 of 10 stuks beschikbaar. Wil je een compleet doosje van 20 stuks bestellen? stuur mij een berichtje of klik dan op onderstaande link.

Home

 

Recent Posts
0